Interieur- en lichtadvies

Een goed lichtadvies maakt dat je niet alleen lampen hebt maar ook verlichting.

Ik heb mooie lampen gekocht maar toch mist er iets in huis. Hoe kan dat ?

Een goede verlichting heeft maar ten dele te maken met een fraaie lamp. Als het licht niet op de goede manier wordt toegepast blijft de ruimte kil en koud. Of je kunt bijvoorbeeld geen boek lezen omdat er te weinig licht is.

Moet ik designlampen kopen om goede verlichting in huis te hebben ?

Dat hoeft niet persé. Maar de kwaliteit van de designlampen is uiteraard wel anders. Vaak zit het in de afwerking en de gebruiksmogelijkheden. Met designspotjes kun je vaak beter aanlichten door bijvoorbeeld de stralingshoek en de filters die er gebruikt worden.

Kan ik designverlichting combineren met goedkopere lampen ?

Dat is heel goed mogelijk. Het hoeft niet altijd alleen maar designverlichting te zijn. Door het gebruik van slimme trucjes kun je de ruimte ook heel goed tot leven brengen.

Kan ik ook digitale bestanden aanleveren ?

Uiteraard kan dat. Ik krijg deze bestanden het liefste vooraf, zodat ik alvast een idee krijg van de ruimte en de opstelling. Verder werk ik het liefste met persoonlijk contact. Dat praat makkelijker en ik kan dan beter inventariseren wat de wensen en persoonlijke voorkeuren zijn. Op deze manier kom je samen tot een persoonlijk en op maat gemaakt advies. En soms kom je dan samen tot verrassende oplossingen.

Ik heb een donkere muur maar geen spotjes in de buurt. Is daar een oplossing voor ?

Jazeker. Je kunt hierbij denken aan een lichtrail, maar het kan ook creatiever door bijvoorbeeld een op maat gemaakt lichtpaneel.

Waarom is het belangrijk om bij een nieuwbouwwoning voor de bouwstart een lichtplan te laten maken ?

Bij een nieuwbouwproject worden er op random plekken lichtpunten aangelegd waarbij er niet rekening gehouden wordt met de meubelopstelling en/of gebruik van de ruimte. Om dit later weer goed te krijgen is lastig en vaak veel duurder.

Waarbij kan ik je zoal bij helpen ?

  • (Creatieve) lichtoplossingen in een bestaand interieur
  • Lichtadvies bij een verbouwing
  • Lichtontwerp bij nieuwbouw
  • Interieuradvies
  • Buitenverlichting
  • Leveren van armaturen.
  • Akoestische lichtpanelen
  • Kunstlampen
  • Op maat ontworpen lichtobjecten

Lichtdiploma XXL
HBO Lichtontwerpen LR
www.nsvv.nl