Dans op de muziek van het leven

Mensen vragen mij regelmatig waar ik mijn inspiratie voor de lichtpanelen vandaan haal. Dat kan eigenlijk van alles zijn. Vaak zijn het dingen die ik zie in de natuur zoals vogels, bomen vlinders, bloemen etcetera. Maar ook van verhalen van mensen krijg ik soms ideeën.

Met dit lichtpaneel was het anders. Het is ontstaan tijdens de tweede lockdown in november. Ik hou heel veel van zingen, dansen en muziek. Normaal gesproken treden we veel op in hotels met het koor waar ik in zing. Maar alle optredens waren voor de zoveelste keer afgelast en we konden niet meer samen repeteren. Dat miste ik verschrikkelijk. Niet alleen de saamhorigheid, de gezelligheid en het sociale. Maar ook de muziek, het dansen en het zingen.

Ik wilde toen iets maken wat me weer blij maakte. Een lichtpuntje in een moeilijke tijd. Zo is het idee voor dit lichtpaneel ontstaan. Een voorstelling met dansen en muziek. Samen met het licht dat door de uitsnedes komt is het voor mij echt een soort baken geworden.

Ik wens jullie allemaal in deze toch wel vaak lastige tijden heel veel lichtpuntjes, liefde en geborgenheid en : Dansen op de muziek van het leven ..

Dit lichtpaneel hangt momenteel in de etalage van Galerie en Kunstuitleen Deventer aan de Mr. de Boerlaan. Voor informatie kun je contact met mij opnemen.