Akoestisch lichtpaneel

Het begon allemaal met een lichtplan in Amerika…

Een paar jaar geleden was ik gevraagd om een lichtplan te ontwerpen voor een voormalig golfresort. Het complex was helemaal verouderd en moest helemaal opnieuw gebouwd worden. De grote zaal moest geschikt zijn voor feesten, partijen, vergaderingen maar ook om er gezellig te zitten.

Ik werd een paar keer ingevlogen naar New Jersey om het bouwproces te volgen en te overleggen met de architect. De eerste keer dat ik daar kwam was ik helemaal overweldigd. Ik wist dat het complex aan een rivier lag. Maar bij een rivier had ik een associatie van zo’n kabbelend riviertje in Frankrijk. Maar dat was dit totaal niet. Het complex lag aan de Delaware en die is wel ca. 1 kilometer breed…

De herbouw duurde een paar jaar, maar opeens kwam er schot in. Ik werd weer ingevlogen om te kijken wat er nodig was, alvast met de installateur te overleggen over aansluitpunten, lichtcompartimenten etc. ‘The Great room’ was met recht Great , helemaal van hout en ontzettend hoog. Er was dus ook een probleem met de akoestiek. Ik heb verschillende ideeën gehad, maar steeds was het het niet.

Opeens had ik het. Het was namelijk zo dat het prachtige gebouw aan de ene kant uitkeek over een natuurgebied en aan de andere kant over het water. Ik dacht: Als ik nou eens akoestische lichtpanelen maak uit vilt met als thema natuur en water. Dan heb je drie vliegen in één klap : sfeerverlichting, een bijdrage aan de akoestiek en iets moois aan de muur !!

Ik ben toen ijverig aan de slag gegaan met vilt en een ontwerp gemaakt. Gelukkig is mijn man ook heel handig. Hij heeft onder andere een lijstenmakerij zodat hij heeft een lichtbak kon maken waar het vilt opgeplakt werd. Het resultaat was prachtig en de opdrachtgevers enthousiast.

In Amerika heb ik toen ter plekke allemaal ontwerpen gemaakt. Voor de muur die uitkeek over de natuur kwamen er panelen met bomen en vlinders. En voor de muur die uitkeek over het water panelen met vissen en vogels.

Op de foto zie je het akoestische paneel van het prototype. Deze hangt in onze woonkamer en ik ben er nog iedere dag blij mee.

Heb jij ook een donkere muur en wil je iets bijzonders aan de wand ? Ik kan een lichtpaneel voor je ontwerpen en maken in diverse kleuren en afmetingen. Neem gerust contact met op om hierover van gedachten te wisselen.