“Wil je iets bijzonders ontwerpen voor de entree van ons industriele pand?”

Dat is natuurlijk een hele leuke uitdagende opdracht en kwam van Kunstuitleen Deventer. Deze ging verhuizen naar het voormalige DAVO gebouw van het Havenkwartier in Deventer. Het authentieke pand vormt de entree van het Havengebied en werd volledig gerestaureerd en in ere hersteld door de gemeente.

De prachtige granieten vloeren kwamen weer tevoorschijn en de ruimtes kwamen weer tot leven. Dat vroeg natuurlijk om een bijzondere aanpak. Ik ben daar een kijkje gaan nemen om de sfeer te proeven en zo een idee te laten rijpen.

Na verschillende opties te hebben overwogen was ik eruit. De ruimte vroeg op een look passend bij het authentieke karakter. Ik ben toen eindeloos bij Kringloopwinkels langs geweest en overal schemerlampjes verzameld. Het hele huis bij ons wemelde er uiteindelijk van.

Daarna heb ik mijn schoonvader heel lief aangekeken zodat hij een zodanige constructie maakte dat de lampjes op zijn kop aan het plafond bevestigd konden worden. Dat was nog een hele klus, maar het lukte.

Toen op de grond in de entree een mooi geheel ontwerpen en dit met de nodige zweetdruppels aan het hoge plafond bevestigen. Een installateur heeft gezorgd dat het een veilig geheel werd met Led . En toen kon het branden…

‘Het is echt prachtig geworden . Heel veel mensen blijven ernaar kijken en vinden het geweldig, aldus de opdrachtgever’.

Wil je ook iets bijzonders voor je pand of huis, maar weet je niet wat ? Neem eens contact met mij op om te kijken of ik iets voor je kan betekenen.