Wat doet Betty Boop in mijn fietstas ?

Ik was vroeger gek op strips en stripfiguren. Als wij met ons gezin (mijn vader , moeder en 6 broers en zussen) op vakantie gingen naar Frankrijk verheugde ik mij altijd weken van te voren op de reis. Mijn vader kocht op de markt namelijk altijd stripboeken voor onderweg. Als we dan een paar uren aan het rijden waren werd er een bundel strips te voorschijn gehaald die we dan om de beurt mochten lezen. Ze werden verslonden. Wat waren we gek op Donald Duck, Sjors en Sjimmie, Guust Flater enzovoort… Ook op de televisie had je soms van die stripuurtjes; Donald Duck, Woody Woodpecker , Popeye en natuurlijk onze Betty Boop met haar jaloersmakende vormen en te gekke loopje. Toen ik de paspoppen uiteindelijk thuis had wist ik het dan ook meteen! Ik ging van de eerste pop Betty Boop maken. In een eerder blog heb ik geschreven hoe ik de torso’s gespoten heb en in mijn auto op de passagiersstoelen vervoerd heb. Ik heb menig verbaasde blikken bij de stoplichten gehad, maar dat maakte de voorpret alleen maar groter. Maar ja; hoe maak je er dan Betty Boop van. Ik heb eindeloos van een voorbeeld haar hoofd nagetekend. Ik ben van mezelf geen schilder dus dat vergde nogal wat oefening om de verhoudingen goed te krijgen. Dan het hoofd voortekenen op een lampenkamp en inschilderen. Dat was nog een heel gedoe, want je moest heel voorzichtig inkleuren en niet uitschieten, anders moest het overnieuw. Bij de tweede poging was het dan gelukt. Nu moest alleen de kap nog op de romp gemaakt worden. Ik heb dus mijn schoonvader maar weer eens lief aangekeken. Hij wilde het gelukkig wel proberen. Na veel gepuzzel heeft hij er een fitting op gezet en toen kon de kap er op! En ja: toen heb ik haar heel voorzichtig in mijn fietstas gestopt. Je begrijpt dat ik op weg naar huis heel veel bekijks had…

Dus zo is Betty Boop in mijn fietstas terechtgekomen. Wil je weten wat het eindresultaat is ? Kijk dan op de site bij Kunstlampen.

#kunstlamp # Betty Boop # Lichtkunst # Lightart