Eerbetoon aan een jarenlange vriendschap

“Ik wil graag een eerbetoon aan een jarenlange vriendschap op de muur van mijn nieuwbouwhuis”

Een bijzondere opdracht. Wat doe je dan ? Je gaat een gesprek aan en vraagt wat de drijfveer is achter deze bijzondere vraag. Mijn klant had al 25 jaar een beste vriendin en had haar en zichzelf daarom een vriendschapsarmband gegeven met een levensboom. Al snel waren we het erover eens dat er een (akoestisch) lichtpaneel met een levensboom moest komen aan de muur. Tot zover was het relatief simpel.

Maar dan de uitvoering : Het denkproces en het ontwerpen van de boom op een enorm vel papier ; deze uitknippen en overtrekken op het vilt. Daarna het heel voorzichtig uitsnijden, want uitschieten kan niet, want dan moet je helemaal overnieuw.

Ik had een lichtbak laten maken met led en afstandsbediening. In mijn eerdere ontwerpen had ik een iets andere ondergrond waardoor de lijm beter hechtte. De nieuwe lichtbak was heel glad, zodat de lijm niet meer hechtte. Uiteindelijk is het met veel improviseren gelukt. Maar ja: hoe krijg je het vilt op de lichtbak. Optillen ging niet, want door de vele blaadjes viel het vilt uit elkaar . Dan maar met zweet in de oksels met zijn twee├źn de bak op het ingelijmde vilt plakken en duimen dat het niet scheef zat. De bak verzwaren met boeken voor een betere hechting en 2 dagen wachten om te kijken of het vilt goed was blijven zitten. Ik durfde bijna niet te kijken….

De klant was dolenthousiast met het eindresultaat . Het oversteeg haar verwachting. Zowel overdag als ’s avonds is het een sieraad aan de muur. De lichtbak kan met afstandsbediening gedimd worden en schijnt ook aan de achterkant op de muur zodat het net lijkt te zweven. De klemspotjes gericht op de planten maken het helemaal af !

“Ik ben zo blij met mijn lichtpaneel. Geen donkere muur meer , maar sfeer in mijn kamer met een blijvende herinnering aan vriendschap “

Wil jij ook iets bijzonders aan de muur? Neem dan even contact met mij op. Ik kan voor jou een lichtpaneel ontwerpen en maken. In diverse kleuren en maten, zodat je iets unieks krijgt wat bij jou en jouw situatie past….